Norna reiser seg

Sammen med andre  sammenlignbare styrkeidretter er vektløfting belastet med misbruk av doping, og da spesielt anabole steroider. Etter Sovjetunionen og østblokkens herjinger på 80-tallet var en rekke rekorder tilsynelatende ”umulige” å slå. Det internasjonale vektløfterforbundet tok grep og ryddet opp i problemene og gjorde om på vektklassene i 1992. Deremed ble de gamle rekordene satt til side og nye rekorder kunne noteres. En tilsvarende episode ser dagens lys i Bergen. Siden Karusellen i Fana har så uoppnåelige rekorder for dagens løpere  har det blitt ytret forslag fra høye hold om å slette rekordene. Idrottslaget har gitt sine løpere forbud mot å stille opp, mens de andre klubbene blir helt motløs av topptidene til Norna-løperne.

Telefonen ringer. Sigarkongen sitter i sin ringe bolig i salhus og nyter sifrene på budsjettet for sesongen 2014. I andre ende hører han en vettskremt Tom jensen rope ”Alarm, alarm, rød beredskap. Våre interesseområder står i fare. De gule horder i øst har planlagt å slette våre erobrede rekorder.” Sigarkongen knuser en whiskyflaske i veggen i forbannelse og skriker tilbake ”ka i helvette? Er dette planen for å ta over løpetronen vår i Hordaland? Det der er typisk de forbanna gulingene, de eier ikke moral”. Sigarkongen raser i sinne mens han finner frem en gyllen cubansk årganssigar som Bruvik kom med fra forrige Cubatur. Når han sitter med alle verv i klubben og i tillegg har veto i alle saker kan du regne med at han ikke lar seg pille på nesen. Han vet at det er bare en ting å gjøre. Det er på tide å kalle inn eliten. Det er på tide å ringe Stilige.

Stilige holder om dagen på med omfattende juleforberedelser. Katten skal vaskes i stampen og 7 sorter skal i hus. I tillegg skal julegranen hogges og pyntes. Sigarkongen tar frem macheten og høgger seg vei gjennom den tykke sigarsmogen og får fatt tak i røret som er på direktelinje til Kleiva (denne skal kun brukes på rød beredskap). Han går rett på sak, ”God kveld, har du hørt siste nytt? De gule kommunistene i øst truer våre interesseområder, de vil slette våre rekorder. Ungdommen i Salhus kan ikke stoppe dette alene. Vi trenger din hjelp”. Stilige som har klipt skjegget for anledningen knegger godt når han hører dette, ”så de har tenkt det ja. Dette minner litt om ka de gjorde når Anfinn satte rekord rundt smålungåren. Den sto som ett spøkelse i alle herrens år og ikke engang en innleid Odd Morten Brekke kunne hamle opp med tiden 25 år etterpå. De måtte bare avsette hele løpet. Men slapp av. Eg skal sende ett av mine beste kort. Vi setter inn selve essensen i Spetsnaz. Vi sender alles yndling, vidunderbarnet, Bergens sterkeste student og svigermors drøm.” Når sigarkongen hører dette kan han slappe av igjen med budsjettet for 2013. Han vet at oppdraget er i de beste hender.

Det er bare 5 dager til neste karusell, litt kort tid vil mange si for å forberede ett storløp, så her er ingen tid å miste. Spetsnaz blir sendt samme kveld ut på en hurtig langkjøring rundt Nordåsen. Passeringstidene på de utvalgte punktene som rekruttene til Stilige hadde for 30-35 år siden er en god følgesvenn. Ved målgang på straume bro må Stilige konkludere at hans elev, som lå langflat på  asfalten lengre enn ønsket, ikke helt var der som Rosendahl var i 82-sesongen.

Stilige var likevel ikke bekymret. Hvis en nitrogenbase blir plassert feil under celledelingen eller annen forandring på arvemateriale oppstår vil det som regel hemme neste individ. Nå er det så mange rødhårete mutasjoner i idrottslaget at konkurransen uansett ikke bli den skarpeste humrer han for seg selv på tilbaketuren.

Det er holkeføre og kaldt på løpsdagen. Fana stadion er full av is og ved 90 graderssvingen ut av stadion har de ikke saltet. Første 1.2 km er reine skøytebanen.  To ungdommer i Gneist diskuterer dette, men avbryter samtalen når de ser Stilige komme i samme gange som en 20-åring opp trappene. De stiller seg automatisk i rett, mens de tenker på klubbrekorden i G17 på 3000m (8.31 av Terje Sejrup, trent av Stilige). Det er også andre som forandrer atferd når de ser Stilige. Hopptreneren i Fana inntar ferdigstilling og Gamp løper hjem for å re opp sengen (var så vidt han nådde starten).

Stilige gir ordre til Spetsnaz før start: ”Ikkje noe idiotløping no. Det holder i massevis å være halvminuttet innenfor på disse forholdene og på denne årstiden.” Så legges det i vei. Feltet er stort og alle vil frem, men det å løpe vertikalt på is i sko uten mønster er ikke ideelt. Etter 60m må vidunderbarnet nedi med hele kroppen. Mens andre ville lagt seg i forsterstilling og innsett at løpet var kjørt tar Stiliges drillede elev ett panterbyks av de sjeldne og er på beina før feltet får løpt over han. Noen vil si at dette er ett av instinktene Stiliges elever utvikler gjennom den årelange herdeprosessen de må gjennom. Kall det naturlig utvalg eller survival of the fittest, men det var uansett ikke å komme fra at det var 60m opp til lederen etter 450m løpt. Ikke før de kom ut på flyplassveien tar Bergens sterkeste student ledelsen. Som ett godstog fosser han forbi lederen og ser seg aldri tilbake. På holkeføre, med fall og en blodig skinke løper han inn til 15.41. Det er kun han selv som har løpt fortere og dermed er dagen reddet. Alle er enige om at det er en løper som fortsatt kan true rekordene så det blir ingen ratifisering i denne omgangen. Sigarkongen nøt seansen i bilen med varmeapperatet på full guffe mens han oppdaterte Bruvik på Cuba.

FeigeJonas

Jonas boikottet Gulars klubbmesterskap i terreng i frykt for å bli slått av Angeltvedt som ikke hadde fått trent løping siste to ukene

Hjellum

Tikker daglig inn snapper av Hjellums eksperimenter for å øke terskelfarten

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Norna reiser seg

 1. Snurresprett says:

  Når får vi se deg på 5000 på bane? Er bare spent på om du er i stand til å ta den gamle persen til en halvtrent mosjonist:-) Å være Bergens sterkeste student kan fort bli en ulempe når rundene er tosifret…

 2. Anonymous says:

  Hahaha, må le av dette. Mye morsomt, men det er jo så utrolig mye vrøvl i tillegg. Og denne troen på Orakelet… Kommer ikke over det. Han kommer til å lede dere på ville veier er jeg redd. Det er noe med denne herdingen dere snakker om. Er den virkelig til stede? Vær forsiktig nå, gutter! Og Jonas burde avblåse Movember før han blir kastet ut av skolen. Dette ser urovekkende ut.

  • Stilige says:

   Man skal ikke betvile en levende legende. Jonas er inne i en herdeprosess. Skjegget skal gro til han lærer å ta smerte som en mann. Skjegget minner han på at han ikke er en jente. Det hjelper han på hver eneste hardøkt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s