Tilbake på topp

Den gjennomsnittlige løper er tynn og spe. Ettersom flere ikke klarer å bære matvarene hjem fra butikken uten å gjøre 3 stopp + skifte hender er det vanskelig å sette seg inn i tilværelsen som tjenestedyktig. Spesilt Østlandet og Rogaland har høy prosentandel på dimmelistene grunnet udugilig og beinskjærhet. Det hjelper ikke akkurat på løperryktet at 90% av individene fra disse regionene føyer seg til denne listen. Det er derfor godt at Bergen og IL Norna- Salhus har sikret seg noen av deres overherrer. Som kan passe på landet deres hvis dommedag kommer. Istedenfor å dele seng med moren til de er 22 år er de ute å herder kroppen. Bloggen er nå tilbake, og første ut er landslaget i militær femkamp.

Kong vinter nærmer seg, men det stoppet ikke de norske femkjemperne fra å sette solide perser i DM(Dansk Mesterskap).

VM i femkamp nærmer seg, og de norske femkjemperne satte denne uken kursen mot Holstebro for å stille i Dansk Mesterskap som en del av oppkjøringen. Konkurransen var starten av en lengre samling som fortsetter i Oslo.

Søndag kveld var det oppmøte og danskebåten skulle bringe de trygt til Frederikshavn før en biltur på rundt 2,5 timer sto for tur. Mandag morgen var de i havn, enda stappmette på grunn av en buffet som skulle utnyttes til det fulle. Buffeen sørget for at de neste 18 timene gikk som en lek, og kun en banan og litt vann var nokk før en hard økt i hinderbanen mandag formiddag. Pga. litt sykdom var Geir, landslagets rookey, kun med på halve økten. Resterende fullførte 6×1/3 bane på tider sivile bare kan drømme om. Hinderbaneøkten ble etterfulgt av en skyteøkt og spinning på kvelden. Tirsdag var det kast + en lang morgentur i de danske skoger og mage/rygg + restitusjonsøkt på kvelden. Onsdags morgen var det konkurranse, og klart for skyting. Trond ble beste nordmann med 198p etterfulgt av Espen med 197(pers), Gustav med 194 og Geir med 192(pers).

Neste øvelse var hinderbane, og som seg hør og bør i oktober, stilte moder jord med regn til den store gullmedaljen. Til tross for dette perset Espen med tiden 2.26(2sek bedre en stilige sønn), og Trond ble grenvinner med respektable 2.23. Geir fant opp noen nye teknikker og lunket ute av form inn til svake 2.45. Gustav sto over hinderbane pga. et kne som ikke helt spiller på lag for tiden. Kvelden ble avsluttet med 50 m hindersvømming, hvor Gustav ble beste nordmann med pene 27,2. Espen fikk 27,4, Geir 29,1 og Trond 29,6. Espen avsluttet denne dagen beskjedne 1 poeng bak lederen Brian Dåsbjerg(tidligere verdensmester).

Torsdag morgen var det klart for kast, og her også regnet det katter. Dette satte en liten brems for samtlige, da glatte granater er noe vanskeligere å hanskes med. Kastresultatene kan dere lese om på Milpent.dk/dm2013.

å

Sulten fra danskebåten var nå gått over til en annen type sult. Alt annet enn seier ville vært ett nederlag for Trond. Legenden leverte sitt beste 8 km løp noensinne. Vil han endelig bli verdensmester i år? Vi tror det

Til syvende å sist skulle det hele avgjøres. Jaktstarten sto for tur og Trond startet 8 sek bak ledende Brian. Dette tok han raskt inn og etter et rotteres av de sjeldne økte Trond farten når ingen skulle tro det var fysisk mulig og løp in til en overlegen seier til ny pers på distansen. 26.16 er en tid selv stiliges egen sønn må mobilisere for å slå (er ikke sikker på det. red). I skyggen av Trond løp Espen inn til ny pers, både på 8km og totalt. 5269 er nesten 80 poeng, eller 1min og 20 sek, bedre en hva Stiliges sønn selv oppnådde i sin aktive tid som femkjemper. Til sist, i skyggen av både Trond og Espen, men langt ifra glemt løp også Geir inn til ny pers. Tiden ble 28.43, men med 25sek straff for å ha kuttet for tidlig til runding ble det 29.08. Totalt ble det 5016, med noe mer å gå på. En flott uke ble avsluttet i god norsk ånd.

åå

Hvor mange muscle-ups tar du? Trolig ingen. Denne karen tar flere enn du tar hangups, med 10kg ekstra vekt. Dette i tillegg til å løpe 8km terrengløp på 27,25. Det norske landslaget er stolte av deg Espen. PS. IL Norna- Salhus gleder seg også til du skal løpe lille Besserud til våren.

ååå

(Disse lårene har en gang båret tyngre en hva hele familien din veier . Omstillingen fra strongman til femkjemper har vært omfattende, men resultatene begynner sakte men sikkert å komme for Geir nå. Målet er å se 27-tallet I VM, selv om alle ikke er like overbevist om at det lar seg gjøre. PS: Med 1.26 min på 600m test blir du uansett å regne med til vårens vakreste eventyr hilsen red og Norna.

I skrivende stund(kl.22:26, 15.10.2013) blir tiden tilbrakt på Linderud, Oslo. Her har landslaget fortsatt samling og driver forberedelser til VM i Rio om snaue 4 uker. Etter hjemkomsten fra Holstebro har det blitt trent hardt og mye, før vi på et hemmelig tidspunkt slipper opp på treningen for å spisse formen.

åååå

Hvor har denne karen gjemt seg i det siste? Han er iallefall observert i paradeuniform på Sørreisa. Han har svømt på 27.00 på trening i dag og er klar for å ta Norgesrekorden på distansen i VM. Med 3.57 på 1500m er han såklart også å regne med når våren kommer. Gustav utgjør det tredje leddet fra femkamp i Nornas kollenplaner. Laget kommer til å bli kolossalt. Melder Jeff også overgang til bergensklubben fra Århus? Han er uansett imponert over den norske idrettsoffiseren.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s