Universaden

Er en internasjonal multi- sportsbegivenhet der deltakerne er universitetsstudenter. Hvorfor ikke gjøre som Bergen, og sende sin flittigste og mest seriøse student, Jonas, til denne begivenheten? For det er en ære å kunne sende den Nordiske Junior Mesteren på hinder til landet som frigjorde oss mot okkupasjonsmaktene i 1945.

IMG_0640[1]

Lekene skal gå i Tatarstan, en republikk i den russiske føderasjonen med beliggenhet på slettelandet. Området er lokalisert 800 km øst for Moskva, mellom Volga og Kama, og frem til Uralfjellene i øst. Konkurransen blir nok hard, det kommer utøvere fra hele verdens universiteter for å konkurrere i Kazan, arrangørbyen med hele 1.5 millioner innbyggere. Her vil nok Jonas som medlem av en skitten idrettsklubb føle seg hjemme, siden byen er senteret for tatarisk kultur.

IMG_0641[1]

Teamet har allerede gjort seg bemerket i programbladet. Dagens quiz: Hvilke skikkelse fra Andeby observerer vi ved siden av Jonas?

800px-Spasski_Tower

Kreml i Kazan står på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvesteder. Dette nydelige bildet er tatt i dag morges etter 10 km lett jogg. Parkeringsplassen var ypperlig til stigningsløp selv om det ikke var spesifikk hindertrening. Mindre intellektuelle vil nok blande Kreml med russlands festningsverk midt i hovedstaden Moskva. Vi som ikke lider av “høy på pæra syndromet” vet at Kreml er det russiske ordet for festning, borg eller citadell, og henviser til et stort befestet anlegg som finnes i historiske russiske byer.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

6 Responses to Universaden

 1. Anonymous says:

  P. Skjærvø gikk under dette kallenavnet, men det stammer opprinnelig fra legandariske Thor Jensen som spurtet iherdig på 3000m på FOS sommeren 2009. Han gjorde en flott figur, men klarte dessverre ikke opptakskravet på 13.30 min

 2. Thor Tjørven says:

  E det bare meg, eller likne denne Jonas Hammer på Fredrik Larsen?

  • stilige says:

   du har helt rett i det Tjorven. Utseendemessig er de ganske lik, men i væremåte veldig forskjellig. Mens Larsen våkner i fjæresteinen vinterstid etter en fuktig kveld på Breks av at hurtigruten legger til kai, sover Jonas i sin varme seng. Hvordan går det forresten med rockerompekamratene dine? tatt høye kneløft etterfulgt av å kaste opp utenfor idretten i det siste?

   • Anonymous says:

    Ingenting kan matche Tjorven på proteinshake. Glemmer å riste den, løper med høye kneløft på stedet, stormer ut idretten og møter elgen. Til og med politiet fant oppkastet hans, så dette var ikke noe han bare skrøt på seg

   • Fredrik Larsinus says:

    Jeg trodde Tjorven var P. Skjærvø?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s