Norna fester grepet

Nå som den store fedrelandskrigen raserer løpenorge, er det på tide å velge side. En som har valgt den riktige siden er IL Norna – Salhus. Dere husker sikkert hvordan det gikk når KM- terrengløp ble arrangert på Skansemyren i vår? Hvordan de svarte pantherne nedsablet idrottslaget i deres egen stue? Erik og Mulugeta har ikke hatt en eneste fellesøkt, men som ett ledd i opptreningen etter nederlaget i Sollentuna er det et helt nødvendig grep for å matche utlendingene. Andre har også meldt sin interesse, men la oss fokusere på denne store begivenheten først.

IMG_8229

Historisk sammenkomst. De svarte pantherne er her som 2 ukjente. Legg også merke til motbakkeløperen som mistet skalpen ved denne anledningen, samt Ebbesvik som koser seg (uten sigar denne gangen) over at tronen offesielt tilhører klubben hans .

Søndag 1730 kjørte den grønne flotte poloen i retning Arna asylmottak med rødt turtall hele veien. Ved bankvegen 5 var det stor aktivitet blant våre nye landsmenn. En som skilte seg klart ut, var en svart panther i Norna-klær. Han sto rett opp og ned. Uinteressert i folkedansen, kostymene, musikken og de andre festlighetene som pågikk. Han kan beskrives som slapp og lite energisk.

Ordtak er ofte gamle og utraderte, men på samme måte som de gamle fortsatt er eldst når det gjelder trenere i norsk løping, fikk alle som befant seg i Arna område avkreftet dette 15 minutter senere. Selve definisjonen på ”ulv i fåreklær” kom etter den første stigningen. Mulugeta stoppet opp og spurte: ”hvor lenge?”. Erik svarte: ”90 minutter”. Mulugeta: ” ok, ok”. Så gjemte han genseren bak en busk og la i vei ett tempo som du ikke har sett norske løpere i, når de er ute på langkjøring. Det bar over stokk og stein, over små elver og røtter og buskas. Erik priset seg over at Mulugeta var dårlig teknisk og manglet motorikk, så han fikk hentet seg inn i utforbakkene og de slake partiene, men på flatene og i motbakkene var det ingen nåde. Det var en vanvittig steglengde og krefter i denne skapningen fra andre siden av jorden. Hvis han ikke løper under 29 minutter på 10 000m skifter blogginnhaverne navn til Ivan Konev og Konstantin Rokossovskij. Det er uvisst om Mulugeta løper alle turene sine i dette tempoet eller om han ville sette seg i respekt. Det som er sikkert er at begge vil ha fordel av samarbeide som er planlagt til 3 økter i uken.

5 *1000m som er på programmet i morgen på 2.40-45 med 2 minutters pause, blir nok tøft etter en dag som denne. Det viser i alle fall at vi tar konsekvensene etter Sollentuna og starter råkjøret. Halfdan skal også delta på cowboytrening 1 gang i uken fremover etter å ha blitt nedsablet av Jonas på hinder. Det skal også sies at de 2 sistnevnte koste seg over norm på hotellrommet i Sverige: ”Når Gular har løpt i forøvelsene før stevnet starter, ligger vi på hotellrommet. Når stevnet starter og den store idretten står for tur, kommer vi”. Sitatinnehaveren er anonym, men vi vet at det stammer fra en av de 2 hinderkjempene.

IMG_0629

Se så de koser seg. Jonas har tatt første og billigste tog vekk fra Bergen for å få ned skuldrene. Han ferierepresenterer i øyeblikket Lørenskog, men lar seg ikke fornekte når han kunne låne litt “reint” idrettstøy. Halfdan som kun hadde baggen full av “skittentøy”, ville ligge i sengen framfor å vise seg offentlig.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Norna fester grepet

  1. Utenforstående says:

    Hvorfor løper dere? Er det ikke andre måter man kan ha det moro på? Hva med å ta en tur på fjellet når man føler for det, å ellers trene variert? Dette skjønner jeg ingenting av. Kan Team stilige forklare?

    • stilige says:

      La oss utdype. Idag hadde Jonas en god økt: “idag følte jeg meg lett for første gang på 7 måneder”. Følelsen av at noe er på gang, at du er uovervinnelig, at all treningen gir resultater er ubeskrivelig. Den dagen han får de store tidene, vil endelig alle timene han har lagt ned gi betaling. Ikke i form av kroner, men i glede og opplevelse. En kan gjerne gå på tur på fjellet og føle harmoni, men for å få sjelefred, finne ekvibalansen og oppnå meningen med livet, må du gå igjennom maaange nedturer først. Dette kan ikke en mosjonist forstå, så dette må du oppleve på andre arenaer som f.eks. skole. Når du har lest kjemi i 7 år og endelig fått drømmejobben vil du føle litt av denne mestringsføelsen. Men ingen er der å deler oppturen med deg, og hederen og æren forsvinner etterhvert. Det gjør ikke tiden du oppnår på idrettsbanen, og minnene og opplevelsene du deler med dine treningskamerater.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s