Donald Duck & Downs

Hei og hopp.

Etter den begredelige innsatsen i E-cupen har vi sett ett friidrettsnorge i full retrett. Forbundet er gjort til latter i all offentlighet og laguttakansvarlige må nok ta sin hatt og gå, iallefall på løpssiden for guttene.

Vel tilbake i Bergen har Erik hatt litt bakkesprint og en intervalløkt, mens resten av øktene bærer preg av at det skal løpes fort i Sollentuna på torsdag. Jonas derimot har satt batteriene til lading sammen noen andre håpefulle som ikke lengre er ung og lovende. Denne “treningsleiren” de har begitt seg ut på, og som vedvarte en ukes tid, minnet mer om en andefamilie på flukt fra en flokk med gjess enn toppidrett.

Treningsleiren på Larkollen minnet ikke like mye på livet i Andeby i år som ifjor, mye grunnet fravær fra jenter. Det var uansett god stemning på familiegodset Nedre Støtvig med tilhørende prakteiendom like utenfor Moss.

Reisebrev:

Etter skoleferiens start var det tid for den årlige treningsleiren på Bestemor Ducks gård på Larkollen i Rygge, noen kilometer utenfor Moss. Siden 90% av deltagerne er langtidsskadet var det en litt annen type trening som sto i fokus. Dette innebar blant annet hesjing, maling, vedhugging og annet vedlikehold for å dekke for kost og losji. Det ble ganske fort avklart hvem som har vokst opp på gård og hvem som har delt rom med moren til slutten av tenårene, uten at vi skal bedømme noen utifra praktiske egenskaper.

Jonas sine venner ønsker å stå frem anonym i frykt om represalie fra Friidrettsnorge og omegn (Ullkisa), så nettredaktøren har valgt å sensurere navnene deres med synonymer fra deres dobbeltgjengere fra tegneserieverdenen. Ullkisa må forresten sende inn årsbeste til Sollentuna så de kommer i et heat for deres nivå. Husk at Sverige ikke er korrupt og hjernevasket slik som dere.

Donald (Jonas Luraas Hammer) hadde samlet sammen et elitelag Disney-universet sjelden har sett maken til. Her kom Mikke Mus, Langbein, Fetter Anton, Onkel Skrue og ikke minst den late gårdsgutten Guffen. Under følger en presentasjon av leirens deltagere med karakteristika:

Mikke Mus: har slitt med skade i foten den siste tiden. Som alltid god stemning sammen med makkeren Langbein. Syklet rundt det meste av tiden og kunne by på både kaffe og sterke smoothier. Hadde også en sterk tendens til å klage på playstation-kontrollen ved tap på Fifa.

Langbein: har selv oppvokst på gård, og fant seg fort til rette.

Fetter Anton: Donalds tremenning (no bullshit). Imponerte på flere økter og vurderer comeback etter flere år med skader. Donald har stor respekt og frykt for Anton som vartet opp med høyt nivå på både gressklipping og grill-tenning. Imotsetning til gamle menn i idrottslaget som tror på julenissen og drømmer om heder og ære 10 år etter at karriæren er over, har Anton bakkekontakt.

20130625-190647.jpg

Fetter Anton med nyanskaffet singlet. Var det denne Lars Ove Strøme løp 3.38 på 1500m i?

Onkel Skrue: Leirens selvutnevnte sjef. Snakker mye om gamle meritter og holdt alle oppdatert med de nyeste av resultater fra både det amerikanske mesterskapet og Veidekkelekene. Har endelig fått svar på årsaken til skadeproblemene og forventes tilbake om ikke altfor lang tid. Veien tilbake blir ikke like lang som først fryktet, så håpet om å slette den sterke 1500m tiden på 4.00 fra 2011 er igjen tilbake. Mulig det kommer ett tilbud fra Team Holta Runners nå som han ikke klarte opptakskravene til Team Stilige. Han stilte som kjent på testløp rundt Nordåsen ifjor høst uten å nå opp, selv om han fikk benytte eiendommen til Stilige i oppvarmingsarbeidet. Til informasjon snakket han så mye om gamle meritter og bragder at han begynte å blande sine egne med Boris Shalkins fra 1950-60-tallet .

Gårdsgutten Guffen: levde opp til sitt rykte og ankom en dag senere enn alle de andre. Med sitt rolige sinn tok han det meste med ro, men kommer med et og annet gullkorn fra tid til annen.
Det ble etter hvert vanskelig å skille dagene fra hverandre. Her er et referat fra en typisk dag:

10.00: Oppvåkning og vekkelse, påfulgt av Gudstjeneste holdt av Mikke Mus

10.15: Obligatorisk Fifa-kamp. Donald vinner som alltid. Onkel Skrue heiser kommunistflagget.

10.30: Frokost bestående av en kjeks og kaffe for å fjerne sultfølelsen.

11.00: dagens første økt. Donald, Fetter Anton, Langbein og Guffen løper. Langbein gir seg etter 20 minutter. Mikke sykler på jentesykkelen med kurven full av ost og kjeks. Onkel Skrue oppdaterer seg på nyheter.

12.00: Donald, Fetter Anton og Guffen bader. Guffen imponerer med god startreaksjon på stupingen. Det går ett skille, og det er ikke solmerkeskille. Det går i kroppstype:

Kroppstype 1: Ser ut som de kommer rett fra Grini. Kunne lett steppet inn som statist til å ligge i likhaugen i en dokumentarfilm om Auschwitz.

Kroppstype 2: Burde løpt 20 km 2 ganger daglig i 3 år, uten at vi skal gå videre inn på hva denne kroppstypen dreier seg om. Hint: Gå med magen på halv åtte.

12:15: Fetter Anton bestemmer seg for å klippe gresset.

13.00: Lunsj. Donald drikker et glass juice.

14.00: Mikke, Langbein og Fetter Anton går på butikken. Kun First Price produkter.

14.05: Donald, Guffen og Onkel Skrue spiller Fifa.

18.00: Økt nummer to. 1 time og 10 minutter beinflyging i skog og mark der Donald leder an.

20.00: Middag. Eselhumor og baksnakking om jentene som dumpet de til fordel for Surferguttene i hovedstaden.

20.30: Oppvask. (ikke samme type som Strindheim IL bør gjennomføre etter innsatsen i årets veidekkeleker)

21.30: Høytlesning fra lagrede innlegg fra gjesteboken. Favoritt: Når Tommy beskylder hele vestlandet for systematisk doping etterfulgt av å innrømme pillemisbruk før han avkler østlandsmiljøet på tidlig 90-tall. Da koser guttene seg og kan legge seg med ett smil rundt munnen.

20130625-191316.jpg

Faksimile fra nyeste utgave av Tjalves medlemsblad

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Donald Duck & Downs

  1. Anonymous says:

    Smålig å lyge på tiden for å komme i bedre felt på andres bekostning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s