Lets get ready to rumble!

Sted: Lillehammer

Øvelse: 1500m

Stevnerekord: Jim Svenøy (1993), Elnesvågen IL 3.49.57

Fjorårsvinner: Erik Hovlandsdal

Årets Favoritt: Vegard Ølstad

OL-byen skal igjen være vertskap for stor idrett. Det er gått 19 år siden Russland ble beste nasjon og Ljubov Jegerova tok 3 gull. Uansett hvor mye patriotene ønsker det, så var ikke Norge beste nasjon og Dæhlie ble ikke mestvinnende. For idretten er ikke basert på ønsketenkning, selv om du har rødt hår eller trøndersk aksent. Strindheim blir nok ikke beste klubb og vinneren har ikke blå strikkevest, men her kommer uansett en forhåndsomtale av de mest garvede løperne:

 • Sindre Løchting: Sønn av Rune Løchting (med persene 3.45 og 8.01 på 1500 og 3000).
  Knust av Hovlandsdal på Fana, men hevet seg på Jessheim og løp på sterke 3.46 på Bislett. 1.51 på 800m på Tyrvinglekene i helgen vitner om at formen fortsatt er stigende. Jakter EM-U23 kravet
 • Vegard Ølstad: Feltets klare favoritt. Vant nylig 1500m i NCAA Division II. Mye skadet de siste årene, men har hevet seg betraktelig i år og fortsatt utviklingen fra 2010-sesongen. 3.46 under det nasjonale stevnet på Bislett, 1.5 sekunder bak Fløystad som nettopp ble tatt ut til lag-EM. Ølstad slo Løchting på Bislett med 2 tideler. Får Løchting sin revansj? Ølstad jager også u23-kravet. Mange vil si han driver skitten idrett ved å studerer  ved en skole i USA som ligger i høyden.  Eneste som kan stoppe Vegard fra seier er om høydetreningen er ute av kroppen og han må stille på like vilkår med resten av feltet.
 • Marius Vedvik: Satte nettopp kretsrekord på 5000m for Sogn og Fjordana i sololøp. Men dette er ikke Førde. Her blir han nok mange hakk for liten. En tid rundt 3.50 er uansett å forvente. Klarer Marius topp 5?
 • Snorre Holtan Løken: Kom som et stjerneskudd i fjor. Med bakgrunn som fotballspiller manglet han nok mye grunnlag for å løpe fort på 1500m, men med 1.51.7 på 800m i år blir han å regne med. Var ellers forbannet på forbundet da han opprinnelig ikke var i A-feltet på 800m på Bislett, men fikk kranglet seg inn (creds). Persen på 1500m stammer fra samme stevne hvor han ble nr 2 i fjor på 3.54.
 • Erik Hovlandsdal: Løp så kolossalt på 20*200m intervall forrige uke at han brukte 5 dager å komme seg til hektene igjen. Er han tilbake nå? Dobbeltvinner på veidekkelene i fjor og eneste i feltet med NM-medalje på bane. Har perset på 800m i år, men ikke løpt fortere enn 3.51.0 på 1500m. Har kvaliteter til å vinne uansett hvordan løpsopplegget blir. Outsider til seieren.
 • Gishe Abdi Wako: 1.53 på 800 og 3.53 på 1500m gjorde han i 2011. Etter ett år i sverige aner ingen hva han er god for. Med 14.21 på 5000m samme år har han størst kapasitet i feltet, men ble ikke bedre enn nr 7 i NM dette året på 1500m. Blir det vinnertid over 3.49 vinner ikke Gishe. Avhengig av fart og bra løpsopplegg.

Det er 32 påmeldte, så det er forventet 2 heat. Breddeklubbene Ullensaker/kisa og Strindheim IL stiller mannsterkt, og får nok mange med i A-heatet. Vi tror likevel topp 6 plasseringene står mellom de som driver rein idrett og er beskrevet ovenfor.

Fjorårets løp.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Lets get ready to rumble!

 1. Anonymous says:

  Blir det stream? kan ikke gå glipp av dette. Bislett kan legge seg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s