Åpningsstevnet Fana

I det siste har det ikke gått på skinner for de Stilige. Etter å ha fått beskjed om å øke dosene av Aage, grunnet for god form for årstiden, ble det i meste laget med 25-28 km + sykling på morningen de dagene det ikke var kvalitet, i tillegg til vekttrening to ganger i uken. Når han i tillegg ravet gatelangs til langt ut på morgenkvisten ved to anledninger i uken som var, møtte han rett og slett veggen igår, mandag. Med tre økter dagen han løp ASK-stafetten og Fløyen opp, ble det rett og slett for mye selv for en som er ferdig herdet. Den startet med at han ikke klarte løpe sammenhengende 15 km og måtte legge seg tidlig kl 0200 søndag, påfulgt av å ligge i sivet til langt ut på mandagskvelden. Etter 10 KM rolig + 4 min progressivt og 2*150m kom han seg sakte til hektene. Han la seg tidlig, 0200 og var klar for løpsdagen. Overskuddet var nå på vei tilbake, selv om lårene var stappet med avfall. Han cleanet og jobbet med lårene hele morgenkvisten, lå med beina høyt på dagen og gjorde seg klar til 1500m på kvelden.

Jonas på sin side var på gang igjen etter katastrofen på ASK. Han har også fått seg ny trener som går under navnet “Coach Bear”. Etter å ha matchet Halfdan på 20*200m på Skansen, fikk han plutselig vondt i leggen han brakk for noen sesonger siden. Det forplantet seg oppover i låret og senere i hoften. Han var derfor ikke løpbar ikveld.

1500m på Fana.

Selv om alle visste at ingen klarte å slå den Norske banerekorden til Anfin Rosendahl på 1500m på festning Fana (hvor ingen med ekkel dialekt tørr å stille opp lenger), var det stor interesse for løpet. Erik var fortsatt tung som en oter, men tok forhåndsregler og kom seg gradvis ovenpå igjen. Den firedoble norgesmesteren i Morten Velde var også kommet for anledningen, så her var det duket for toppoppgjør.

IMG_8559 IMG_8562

Starten er gått. Erik var enig med Morten om å dra førsterunden på 61 sek, og Erik passerte såklart 400 på 61 sek. Så tok Morten over harejobben en runde. (Legg merke til kommunistshortsen til Erik. Vi er alle glade for at vedkommende som stjal tøyet hans på Fløyen opp fikk all snacksen han manglet til å satse løping.)

IMG_8573

Velde dro til 800m og passert på 2.04. Så tok Erik over igjen

IMG_8586

Det ble dratt hardt i front nå. Se hvor forskrekket fotballtullingene i bakgrunnen er. Deres fire beste hadde ikke klart å komme først i mål om de hadde løpt stafett engang. Haha, for noen tullinger. Men, husk at begge i front løper flere kilometer i uken enn hele forsvaresrekken deres tilsammen.

IMG_8592

Erik prøvde å kjøre ved 400m igjen, men nå kom Morten. Ved 300m igjen var han forbi og nå var han sterk. Etter å ha tatt litt innpå på oppløpet var Morten fortsatt over sekundet foran i mål.

Stilige var fornøyd. Han lo godt i skjegget sitt over de tunge beina siste uken. Han lovet likevel enda flere kilometer fremover, men at det skulle kjøres opp til 3000m i Brandbu. Det gjenstår likevel å se hva de tenker ang favorisering av svakere løpere på bekostning av Bergenserne når A-heatet til det virkelige åpningsstevnet skal publiseres.

IMG_8600Stilige lo og koste seg i vårsolen og kom med denne stikkeren “Det er fortsatt ett stykke opp til Anfins 3.40.1 fra Juni måned 1980.” Han mente likevel at 3.43 skulle være innen rekkevidde når 25 km langkjøring erstattes med tempoveksling.

PS: Knut Kvalheim er den nordmannen som har løpt fortest i Bergen, men det var ikke på Fana. Skal like å se dagens bortskjemte østlendinger komme til Krohnsminde, kaste masse grus på tartanen og løpe på 3.39.5. Tid til ettertanke?

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s