Det mobiliseres i Bergen

Geoffrey går i bakken

Samme dag som Geoffrey Mutai og resten av de overvurderte gateløperne under London Maraton sprakk en etter en, løper guttene i Team Stilige progressivt 5 km utover mot Hjellestad. For etter sist fellestrening har det ikke stoppet med superlativer fra gamle helter og søknader fra løpere som ønskes å komme under vingene til de som driver rein idrett. Det kommer en jevn strøm med utstøtte løpere fra både Nattlandsfjellet, Fjellveien og Førde for å prøve seg på opptaksprøven hvor seleksjonen er steinhard. Det har derfor vært konstant ekskluderte utøvere fra kommunistidrettslaget å se under oppvarming på eiendommen til Stilige. En av de som kom gjennom nåløyet er Halfdan. Her følger rapport fra dagens fellestrening:

Jonas= 160 km forrige uke + 8 km morgenøkt idag

Erik= 210 km forrige uke + 50 min sykkel før idag

Halfdan: 140 km forrige uke. Hva han gjorde i morges er uvisst.

2013-04-21-114

Nøktern innsats i første serie.

Erik hadde vært med onkel Ebbe i Norna og handlet 4 par joggesko og stilte i rutete lettvektsko for anledningen. Det ble derfor fort klart at det skulles elges rimelig bra på allerede under oppvarmingen, så her var det bare å henge i. Han drev og løp sikksakk i fjellsiden på golfbanen, mens han fråtset og spyttet i engasjement når han snakket om visjonen sin. De to andre var til tider skremt, men våget ikke si noe i frykt for at tempoet skulle skrus opp enda ett hakk. Vel tilbake på Fana skiftet de til lettvektsko. Men Vestlandsbrisen har tydeligvis blitt inspirert av Ørlandsvinden, så det var skikkelig drag på oppløpet. Her måtte det jobbes sammen om økten skulle roes i land. Den som var mest på defensiven for anledningen var Jonas. Han hadde fått mail fra Arne som anbefalte på det sterkeste å holde seg unna økten og ikke fungere som sparringspartner for Erik. Jonas sendte derfor en mail til Stilige for å rådføre seg, la oss høre hva han svarte:

Hei.

Jeg er ganske så sikker på at Arne er på villspor. Etiopierne løper f. eks. 5x5x400 m pause et minutt og seriepause 4-6 min. De samme gutta løper fort fra 1500 m til marathon. Grunnen til at de velger å dele det opp er at man da klarer flere repetisjoner og makter å holde stor fart. Å løpe bare i en jevn fart hele veien høres ganske så flott ut. Behagelig er det også, men det skaper ikke den hardhet som skal til. Jeg husker Knut Børø i gamle dager trente på hvor mange 400 metere han klarte på 60 sek. 12×400 m kan gjerne være bra om sommeren, men ikke nå i starten på banetreningen. Nå må det omfang til, og de må prøves å løpe vesentlig fortere enn noe marsjfart på 5000 m.
Ser bare her på et opplegg av Zersenay Tadese. 3x5x500 m på 1,08 til 1,10pause 2 min. seriepause 4 min.

Vel der sto det svart på hvitt. Fasiten hadde åpnet seg og beriket de usikre på samme måte som gjesteboken ikke skjønner forskjellen på 4800m og 5000m, samt at orakelet ikke heter anonym, men Stilige.

Da satte de igang. Planen var å dra hver tredje, men Erik måtte opp å ta ansvar på oppløpet ved flere anledninger pga vinden skremte de 2 andre til å roe ned. Har du etablert full sambandstilling på Hoøya og kjent hvilke krefter som kan rive barduner opp fra tele og slenge sargesgasser langt til havs, lar du deg ikke skremme av kveldsbrisen på Fana. Serien i lette sko var som følger:

67.1-67.9-66.0-65.7-66.4-65.1-66.4-66.4

Så fulgte 8.10 min rolig jogg + skifte til pigger. Erik utsatte pausen 10 sekunder da han måtte unnagjøre et toalettbesøk. Det likte ikke Jonas. Men nå var det klart for siste serien. Det var på tide å skille klinten fra hveten. Kremen fra fløten. De som hadde gått 2 timer ellipse, mens de andre lekte hund og hare på Katedralskolen i vinter. Eller de som trente med Stilige og de som ikke gjorde det. Etter første repetisjon gikk det for sakte. Jonas og Halfdan kunne derfor dra annenhver, men kun første 200m. Erik skulle ta over når vestlandsbrisen slo inn for fullt. Og nå gikk det unna:

65.3-63.7-63.8-64.3-63.1-63.2-60.6-57.8

2013-04-21-113

Bildet er fra første serie, før piggene debuterte på tørr tartan for året

Halfdan ga seg etter nr. 6 på andreserien og Jonas ga etterhvert rikelig med meter, men begge to skal høste kudos og godord for å ha gjennomført. De blir nok å regne med når sommeren kommer. Det er spesielt knyttet interesse til duellen på på ASK-stafetten der Halfdan og Erik etter alle sannsynlighetsmodeller skal løpe langetappen for hver sin toppklubb.

2013-04-21-116

For ett legendebilde. Har du sett noe så stilig? Hvis ikke dette snikfotografiet pryder forsiden på Havgula kan dere like godt si opp abonnementet. Da kan dere heller heise kommunistfanen og synge sanger om gruvedrift og Stalinisering.

Uken som var brøt vi litt med programmet. Det var en del 28 kilometere, samt ekstra morgenøkter. For Erik skal til Øygarden imorgen og være der frem til onsdag med klassen. Dette er ikke bibelstudier for sørlendinger, så derfor tar han like gjerne skippertak denne uken for å ta fri samtlige dager. Det er slikt man kan tillate seg som ferdig herdet, men det skal vi komme tilbake til siden.

Vi vil også benytte anledningen til å gratulere Jørund som vant årets 3000m duell på Ørlandet. Han var for anledningen 90 kg, 182 cm, tar 140 i benkpress, 180 i markløft og løp 3000m på 9.44. Det godkjenner vi. Det er også mulig Jørund kommer på besøk til Bergen til sommeren. Han skal bli god å ha på Fana når basketaket med de skitne skal utspille seg på diverse treningssammenstøt mellom gruppene og ikke minst på karusellstevner.

Som en liten notis skal det påpekes at Halfdan ikke er en del av teamet eller har noen tilknytning til Stilige.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Det mobiliseres i Bergen

  1. aage o. says:

    aage o.
    for ordens skyld så var jeg på grusbanen med sleggekasteren Jon Nerdal. Da han efterpå skulle ha vekttrening og hadde en til å hjelpe seg ble jeg stående igjen for å se noen 400 metere

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s