Pungreke eller rekebarn?

Det merkes at østlendingene har besøk av Justin Bieber om dagen. Høy på pæra, skryter av andre og tror det er de selv som har  prestert. Plutselig tror alle at de har under 8 minutter på 3000m og heter Daniel Komen. For en gjeng med tapere. La oss ha én ting 100 % klart før vi går videre: Erik har IKKE løpt 5000m på bane. Han har heller ikke løpt 10 000m verken på bane eller gateløp. Han har løpt 5000m på vei og hadde der bestetid i Norge 2012. I år er han den nordmannen som har løpt fortest så langt.

IMG_7675

Ingen koser seg mer over tåpene i øst enn denne mannen

Det er også blitt hevdet at 15-20 stykker slår han i Norge på 3000m. Det er morsomt å leke med slike tanker for å debattere og provosere. Men la oss legge vekk fantasien og heller se på fakta. Ingen norske løpere klarte å slå Erik på 3000m i samløp i fjor utendørs. Det raskeste feltet han var i ble vunnet på 8.15, og Erik løp på 8.15.

Følgende Norske slo Erik på 3000m utendørs = 0.

Neste punkt er: ”Løp sentrumsløpet og se hvor tøff du er”. Nei, så enkelt er det ikke. Verken lokkemidler eller omvendt psykologi virker på Erik. Vi skal heller vende det rundt. Som medmenneske skal dere Beliebere der ute og andre rekebarn få 2 alternativer.

Alternativ 1:

ASK-Stafetten1-123x154Kom til Bergen 1. Mai med klubben din og løp ASK-stafetten. En stafett der IL Gular regnes som uslåelig. Sist Tjalve var på besøk i 2011 ble fikk de 16 minuspoeng med seg som nederlag i bagasjen i retur til Oslo. I tillegg til IL Gular stiller Norna – Salhus og Skjalg med sterke lag.

Det er 6 etapper etter følgende oppsett: 1. etp. ca. 750 m – 2. etp. ca. 1100 m – 3. etp. ca. 350 m – 4. etp. ca. 1700 m –
5. etp. ca. 1100 m – 6. etp. ca. 650 m.

Det er lags og deltagerpremie til de 3 beste lagene i hver klasse. I tillegg utdeles det premier for beste etappetid for menn og kvinner. På langetappen, den gjeveste, er MaskinOla rekordinnehaver fra det året han distanserte Asbjørn Ellefsen Persen. Anders Aukland har nest beste etappetid fra sist IK Tjalve klarte kunststykket å vinne i Bergen. For det er ingen lett sak å hamle opp med Norges stolteste folkeslag når de er på hjemmebane. Sist det var NM i Bergen, 2005, ble Norna- Salhus beste klubb. I lokale stafetter som Festspillstafetten, ASK og Fri-stafetten er Il Gular som sagt nesten uslåelig og som regjerende Norgesmestere på 4*1500m er det nok ingen av østlandsklubbene som tør å ta denne utfordringen. Derfor har vi laget ett alternativ nr 2.

Alternativ 2:

Dette er for de virkelige tøffingene. 7 mai er det åpningsstevne på Fana stadion. Her har guttene gått sammen for å få ett klassefelt og toppene i Bergen har allerede annonsert sin ankomst. Men husk, på festning Fana, midt i heksegryten, hjelper det lite å være østlending eller å ha et afrikansk navn. Her får du ikke sekunder subtrahert ifra persen din, men blir behandlet som likeverdig og havner i heat for ditt nivå. Så kan vi se hvor tøffe Bieber-fansen egentlig er. Stor i ord, men liten på jord, tipper vi de blir hjemme og snakker om hvor mye deres beste hadde slått Bergenserne om de hadde stilt. Og ta gjerne med dere urokråka nedi Spirit og mønstereleven hans. Rødtoppen i Trondheim har vel ikke utøvere som klarer å komme i A-heatet.

322165-justin-bieber

Bieber is in town og han har på seg kjole. Pungrekene: “Vi  kan ikke forlate byen vår nå som idolet vårt endelig har kommet for å ta jentene våre. Akkurat nå er vi så ruset på oss selv at vi ikke ser lengre enn vår egen nesetipp og tror vi alle har bestetid i Norge på 3000m.”

1366142496363

Erik: “Ta han med til Ask-stafetten så skal eg knekke armen hans etter at dåkkar har tapt for Bergenserne”

Til slutt må vi ha en definisjonsoppklaring:

Terskeltryne/laktattulling/hysterisk sonetrener/østlending som går i motbakke på langkjøring =

1. Har tatt profiltest på mølle

2. Bruker Olympiatoppens soneinndeling

3. Eier eget laktatapperat/klubben stiller med kvalifisert stikke-i-fingeren-personell

4. Bruker det aktivt i treningsarbeidet. Stikker seg gjerne før de står opp og for å sjekke om det er sykdom i kroppen (før de leser horoskopet)

5. All trening er sykelig innrullert i å stikke seg i fingeren under samtlige intervaller og er livredde for å få laktat over 3. Da må det cleanes i ørten stigningsløp og brukes som konklusjon for manglende resultater.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

8 Responses to Pungreke eller rekebarn?

 1. Heia! says:

  Leser heller stilige sine innlegg som er full av sarkasme og humor enn å lese alle de andre utrolig kjedlige bloggene som finnes der ute! “I dag har jeg trent, det gikk kjempebra, kan ikke si hva jeg trente da det er hemmelig, men spiste havregrøt til både frokost og kvelds!”. Kult at de forteller om treningen og sier det de mener.

  • Anonymous says:

   Fuck off! Dette er dårlig mentalitet. Feil psykologi, og mye annet rart. Å selv velge å legge seg for hat er et merkelig valg når man har tenkt å fungere i friidrettsmiljøet fremover. Det de mener hører ikke hjemme noe sted. Så hakkekyllinger er de ikke at de ikke bør tåle det, og de bør greie og la være å være spydige, sterke som de påstår at de er. Stå rakrygget, men unngå å slenge dritt til østlandet og det som er. Tåpelig.

   • Heia! says:

    Det var da voldsomt til reaksjon! Ser jo at enkelte ting de skriver lett kan provosere folk som ikke tåler mye, men når de helt tydelig skriver for å provosere kritikerne så er det rart sånne som deg reagerer såpass. Legge seg selv for hat? Hva er det de har skrevet som er så forferdelig da? Slenge dritt til østlandet? Er nå østlending selv og tar meg ikke nær av dette, er som når Northug kødder med Sverige, ingen er så dum at de tror han faktisk hater Sverige. Virker som du føler deg sterkt truffet.

    Spennende og se om gutta bak bloggen har noe å si til dette??

 2. Anonymous says:

  Tommy Gjøgla

  • Erik Hovlandsdal says:

   Han får ikke noe sympati her iallefall.

   • Anonymous says:

    Bråkjekke karer trenger tid for å modnes. Noe gikk kanskje tapt i den røffe oppveksten? Slik dere skriver på bloggen (Fjortispreg) bør det løpes godt under 8 på 3000m allerede på Åpningsstevnet på Bislett, og da er man automatisk under mistanke for juks, med den treneren dere har. Da kan man bare takke seg selv. Ingen sympati her heller. 🙂

 3. Anonymous says:

  Nå tar det helt av her. Kan ikke si at jeg liker utviktlingen og at dere har mobbeofre på siden deres. Dette taper dere bare ansikt på. Jeg er sikker på at oppmerksomheten dere får vil være en inspirasjonskilde i seg selv. La det være med dette, og unngå å henge ut personer som egentlig liker at dere trener bra og lykkes med det dere driver med.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s