Er vestlandbrisen tilbake igjen?

Det er stor aktivitet på Fana, men ikke stor idrett. Fotballguttene siver såvidt rundt banen på langt over 6 på kilometeren. Med shorts, knestrømper og sponsorer fra topp til tå er de et latterlig syn. Det hoppes litt sidelengs, er høylytt roping og høy Bieber-faktor. Det er bra med støtteapperat tilstede, diverse menn i overgangsalderen vanker rundt i boblejakke og lue tredd nedover ørene. Idet de skal sette i gang med noen 100m-drag ankommer eliten. En radmagret lørenskauing uten ett gram til overs kommer stormende opp trappene med Bergens sterkeste student i hælene. De har løpt utover Eidsvingane i under 4 på kilometeren og vrenger nå av seg klærne til knestrømpenes store forskrekkelse som klapper nervøst for hverandre og bygger lagfølelse uten at det blir noe resultater av den grunn. Guttene våre bryr seg ikke om slikt, tar heller på seg piggskoene og gjør seg klar til å møte den våte tartanen.

Snapchat-6061

Ukens snap

Med mindreverdighetskomplekser forlater knikkersgjengen med sjøpølsene i boblejakkene Fana, og opp trappene kommer ett praktfult syn dem i møte. Det er Stilige i egen person. Alle som så Rosendahl i kamp med Steve Cram på Fana i 1980 vet at han har noe på gang igjen nå. Det er ikke fosfattrening med 60 metere som står på programmet her nei, vidunderbarna skal ha kvalitet i ekte Rosendahl-stil. 20*200m med 200m joggepause. Guttene hans står klare og venter på ordre. Tordentalen er klar ”dropp joggeskoene. Kjør pigger, det er vått og vind, her trengs feste. Nøktern innsats, husk at det er B-uke og det er mye mengde i kroppen. Forholdene er krevende, men ingen syting. Da tenner jeg på trynet deres og slukker det med øks.” (Tommy, vær glad for at vi ikke har full ytringsfrihet på bloggen så du spares for mareritt og lange netter hvor du må sjekke etter Stilige under sengen din før du legger deg).

Himmelen åpnes og det legges i vei.

31.2 – 31.7 – 31.6 – 31.1 – 30.2 – 31.5 – 30.9 – 31.1 – 30.8 – 30.5
lyder første serien på, pause 200m på 50 sek. Det blåser bikkje og helvete og en skulle trodd at en befant seg på Ørland stadion og Rundt Leir spilte opp til dans. Rundt Leir er ikke nådig på sine verste dager, men den kjølige Vestlandsvinden har nok lært av sin hardere utgave lengre nord. Etter 3 min pause med innlagt surmuling over kalde fingre og problemer med å starte klokken var de klare igjen for neste serie.

30.4 – 29.9 – 30.2 – 30.1 – 30.5 – 30.5 – 29.7 – 29.6 – 28.5 – 25.1
Pausen var nå 53 sek i snitt og Jonas var oppe og yppet seg litt. Dro nr 4 og 5,men fikk kjenne motvinden og ga meter på nr 6 og 7. Han erfarte også at det hjalp lite å stille opp som nybakt Norgesmester, når Bergens sterkeste student hadde fosfat-innsats aka Vidar Dahle stil på siste repitisjon, men den hadde nok ingen i Norge klart å slå han på uansett. Så ærlig må vi være.

Stilige var særs fornøyd, spesielt med Jonas. Han søkte bra fremover og matchet regjerende kretsmester i Hordaland på 1500m for første gang siden 1000-meterne i fjor vår. Dette var oppløftende selv om økten var nøktern, noe nedjoggen viste ettersom km-tiden igjen var under 4. Eneste er at alles yndling sliter med en jævla stram fotbue på begge beina. Det kommer knekkelyder og kjenner ut som noe skal ryke. Meget mulig han må under macheten for å få orden på dette. Skal holde dere oppdatert.

Uten navnGamle og nye helter. Hvem er utøveren til venstre, og stemmer det at fremgangen hans skyldes thyroid medisiner?

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

9 Responses to Er vestlandbrisen tilbake igjen?

 1. Gutta leser Wall street Journal says:

  Ikke lett for stillige dette her når han skal trene så belseste gutter som leser Wall street Journal før frokost. Han lærer nok mye av dere.
  VO2max er den enkelt faktoren som har mest å si for resultatet ikke terskel farten.
  Mitt spørsmål er hvilken økt i uka er med henblikk på å løfte VO2max eller er det 3 kilo ned i sesongen ?

 2. Anonymous says:

  Re: “Hvis artikkelforfatter mener han doper seg med veksthormoner, så får han skrive det”. Det er ganske farlig å slenge ut en slik påstand. Alltid velformulerte innlegg på bloggen, så du får nok ikke de til å beskylde noen for doping. Lese mellom linjene, skape debatt og ytre din mening, så kan du selv analysere hva det menes med setningsoppbygningen.

  • Mikael says:

   Farlig? Javel, vi får være forsiktige da.
   Når det gjelder artikkelen i Wall St Journal, så handler det verken om veksthormoner eller bruk av thyroideahormoner på friske, men derimot hvorvidt den harde treningen over tid kan ha gitt hypothyroidisme (lavt stoffskifte). Dette er kontroversielt (“Among endocrinologists, Brown stands almost alone in believing that endurance athletics can induce early onset of a hormonal imbalance called hypothyroidism, the condition with which he diagnosed Lewis and Rupp.”), og det er ulogisk å betrakte det som prestasjonsfremmende mtp dets biologiske virkning i kroppen (“it’s more likely to inhibit than enhance performance”).
   For meg blir da spørsmålet om et stoff kan karakteriseres som doping dersom det gis som nødvendig behandling for en sykdom som muligens kan skyldes den harde treningen. Foreløpig er mitt svar nei – sammenhengen mellom hard trening, hypothyroidisme og biologisk effekt av thyroxin er ikke godt nok dokumentert. Jeg antar det vil forskes mer intenst på dette framover.

 3. Mooooo says:

  Kan du utdype litt mer Mikael? Hvis det er slik at du restituerer deg bedre og hurtigere ved bruk av thyroid selv om du blir sett på som frisk, så kan vel det bli sett på som et dopingmiddel?

 4. Mikael says:

  Dersom Galen Rupp har hatt en ubehandlet stoffskiftesykdom inntil nylig, kan han muligens ha fått et oppsving etter oppstart av behandling. Imidlertid er det vel usannsynlig at han kan ha blitt så god med f.eks hypothyreose.
  Som dopingmiddel er det ubrukelig på friske.

  • Anonymous says:

   Ved bruk av veksthormoner får du full effekt ved å bruke thyroid, efedrin og insulin. just sayin

   • Mikael says:

    Ja, men da skyldes jo ikke fremgangen hans primært thyroideahormonet. Hvis artikkelforfatter mener han doper seg med veksthormoner, så får han skrive det

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s