Hvor var Stiligebloggen sa du?

Jo, nå skal du høre her. Idag stilte Stilige med en utøver på Kretsstafetten under nm terrengløp. Resultat: 1 gull.

Men la oss først skru klokken tilbake 24 timer og se hva som skjedde på gårsdagens nm terreng kort løype.

Tiden var kommet for årets sesongstart. Alle leirer hadde gjort sine forberedelser etter beste evne. Trønderne hadde tatt på seg strikkevesten og vendte sørover. Terskeltrynene fra Østlandet hadde for første gang siden august ifjor lagt fra seg laktatapparatet. Og Bergenserne satte seg på toget over fjellet. Etter 2 uker med surmuling og spionasje på alle andre utøvere og klubber, klarte Knut Kvalheim kunststykke å stille med hele 1 utøver, attpåtil en sørlending, selv om løpet foregikk en rolig langkjøring hjemmefra. Men nok om det. Er ikke alle gamle helter som fortjener like mye spalteplass i disse dager.

En ting som var sikkert var at Stiliges egen Erik Hovlandsdal ikke stilte. Flere på diverse gjestebøker skjønte ikke hvorfor og ga han mye pes. Men Erik er sterk og vet å prioritere riktig. Et større spørsmålstegn kan rettes mot forbundsløpere som ikke stiller. At landslagssjefen selv løper maraton samme helg som nm terreng, er faktisk helt latterlig.

Startskuddet gikk. Marius Vedvik tok teten og fikk følge av hele feltet som fulgte på en lang rekke inn i Hønefoss sine skoger. Løypen som ble annonsert til å være 1 km langt viste seg å være nærmere 900m, og tildels smal, isete og gjørmete. Høydeforskjellen var kanskje 2 meter og totalt sett kunne dette knapt kalles et terrengløp. NM i dårlig grusveiløping med innlagt brevandring som Stilige selv omtalte løypen dagene før avreise.

Ut på sisterunden hadde favorittene Fløystad, Grønnevig og Vedvik fått en luke til resten av feltet. Litt lenger bak kjempet Stiliges Jonas Hammer. Etter noen tunge uker hadde det endelig løsnet litt og han hadde mer moment i beina enn på mange uker. Jonas løp tilslutt inn til 7. plass og var greit fornøyd med det. Vel fremme i mål snakket Jonas en god del med en av Stiliges tidligere utøvere, som kunne bemerke at ingen terskeltryner var å finne foran han på resultatlistene.. Bare løpere som (tidligere) dyrket god,
gammeldags mengde og hardhet.

Så var søndagens stafett kommet. Jonas hadde fått plass på Hordalands 1.lag og skulle løpe sammen med Marius Vedvik og Bjørnar Lillefosse, alle Gular. Utrolig nok klarte hverken Oslo eller Akershus å stille et eneste lag.. Jonas løp 1. etappe og etter en svært rolig 1. runde, tok Jonas kontrollen. Han la seg i front, men ventet med å sette inn støtet før på de siste 400m. Da var søl tvil lagt til side og Jonas kunne sende ut Vedvik med en fin margin til de andre lagene. Vedvik økte forspranget og Bjørnar Lillefosse kunne kontrollere inn til 1. Plass og Norgesmestertittel.

PS: Stilige hadde 2.37.48 på maraton som 54 åring. Selv med hard åpning klarte han negativ split. Tankevekker til landslagstreneren. Mulig foredragsholder på Team Holta Runners?

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

8 Responses to Hvor var Stiligebloggen sa du?

 1. Anonymous says:

  Heisann Erik!

  Hva tenker du om at “Stilige” dopet seg?

 2. Anonymous says:

  En god del utøvere fra gruppa til Knut som løp. Pluss en seier i gutteklassene og en bronse i KS. EH søker oppmerksomhet. Når resultater ikke kan gi han det, går han for disse sleivsparkene mot andre, som treffe dårlig.

 3. Anonymous says:

  Er nysgjerrig på hvem som ikke hadde terskeltrynet Fløystad foran seg på resultatlisten. Var vel for så vidt to løpere fra Kvalheims gruppe som stilte i MS også.

  • Anonymous says:

   Fløystad kjører ikke terskel, isåfall strider dette med filosofien til kvalheim fra min tid i Tjalve. hvilke andre utøvere hadde han med?

   • Anonymous says:

    Da har det skjedd ting siden du trente i Tjalve. Terskelen for å kjøre terskel er senket betraktelig.

   • Anonymous says:

    Er vel bare å sjekke resultatlisten etter Tjalve-løpere det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s