Vårens vakreste eventyr

IMG_8235

Det er lørdags morgen, det snør og katten er sulten. Stilige gir Torinto en krafitig frokost før det er på tide å gjøre seg klar til årets begivenhet. Katten blir vasket i stampen, får på seg nystrøket blå silkesløyfe før overtrekksdressen til IL Gular fra sent 70-tall blir hentet frem fra den aller helligste hyllen. Etter høytidsstemning i stuen og høytlesning fra formaningen går han ut på gårdsplassen for å ruse bilen med den helvettes motoren. Nylig kåret til tidenes Gulartrener er det stort at kretsmesterskapet i terrengløp skal gå midt i hjertet av nedslagsfeltet til Idrottslaget. Skansemyren kan skryte på seg NM-stafett og grustider som dagens dessertgenerasjon kan se langt etter. Det er 90 minutter til start og Stilige har tett program. Følgende utøver skal hentes:

 1. Vidunderbarnet
 2. Svigermors drøm
 3. Militær verdensmester 8 km terrengløp
 4. Regjerende terrengklubbmesteren i Gular
 5. Sist men ikke minst, den gamle 3 milsmesteren fra Ørland.

Ja, for vi snakker om 1 stk utøver. Stilige trenger ikke mer enn 1 egenprodusert løper for å sette fellestreninggjengen på plass. De kan gjemme seg under anonyme nick og komme med skudd i blinde, men på KM terreng blir de avkledd og korsfestet på en og samme gang.

Stilige og terrengverdensmesteren hans ankommer majestetsike Skansemyren idrettsplass midt under løpet til eldste gutteklasse. Jørgen Tvedt fra Norna-Salhus vinner G18/19 etter å ha løpt fra samtlige og viser hvilke skremmeskudd de svarte panterne planlegger til sommeren.

Mens andre trenere har glemt igjen hjernen hjemme og kjøper wienerpølser og kaffe starter Stilige med å analyse løypen. Terrenget blir finkjemmet, diskutert i den briljante hjernen før dommen faller. ”Pigger med 12 mm, ligg unna tartanmatten og løp på siden av løypen der underlaget er hardt. Åpne hardt første 500m så de blir lurt med på en hard åpning og stivner. Når Mulugeta kommer svarer du og løper fortere helt til han legger seg bak. Siste 500m drar du til og la de smake hagesaksen på oppløpet”.

IMG_8117

Etter kort instruks før start stiller det største seniorfeltet som er samlet i ett terreng-KM på lang tid seg på rekke. Men hvor er Gular? Og hvor er emoråttene som er så store i kjeften på gjesteboken? Stilige har inntatt en høyde for å finkjemme terrenget. Måloppdagelse med ørneblikk en av hans mange kvaliteter, men emoråttene har er ikke å se. Det er tydelig at disse svake sjelene er inspirert av påsken og har funnet sitt idol i Judas. Men rettferdigheten seirer alltid så nå gjemmer de seg under kontorpulten i byen og i frykt for macheten har redselen fått de til å være hjemmeværende. Det er skuffende at emoråttene ikke turte møte opp til basketaket og buksevannet hans elev skulle servere de etter løpet, tenker han, men nå går startskuddet og det sleske smilet er tilbake.

IMG_8123

“Lur de med på en hard åpning. Skru farten gradvis opp uten at de merker det så beina blir tunge og fine på de 2 siste rundene”

IMG_8130

450 m er unnagjort. Litt tidlig for slitetryne.

IMG_8146

750m: Hvem har gått 5 på og ligger i fellen/garnet?

IMG_8173

1750m: Nå kan showet starte. Etter en rolig runde var Mulugeta klar for å sprette champagnen.

IMG_8177

Drama uten sidestykke når de svarte panterne velger å løpe på hver sin side av lengdegropen ved passering 2 km.

IMG_8191

Nå kjøres det opp til nådestøtet. Gular og Varegg kjemper om siste pallplass bak de svarte panterne

IMG_8209

Det elges i front. Er det reporteren til Bergens Tidende vi ser i bakgrunnen når det gjenstår 400m? I dagens BT kan vi forresten lese om Brann og deres utøvere som ikke løper 3000m under 12 minutter eller klarer 10 hang-ups. Haha, for noen ‘toppidrettsutøvere’.

IMG_8220

Etter en siste 100m meter som luktet fugl, noen vil si at lukten var av følgende fuglearter: hauk, ørn og orrhane, kunne Erik løfte armene i været til klasseveninnenes begeistrelse. Det var kult at dere stilte opp Gunnvor, Marie og Kine, samtidig som emoråtten/ene holdt seg hjemme. Dagen ble komplett.

IMG_8220

Dagens blinkskudd. Se så glade de flinke studentene er på Eriks vegne. Ikke rart at han går under tilnavnet “Svigermors drøm” blant sine medstudenter. Legendarisk bilde og neste helg tar vi med oss Jonas og er konger på byen :).

Varegg arrangerte ett flott KM under litt sure forhold. Gutteklassene var veldig bra og det er flott å se at så mange prioriterer KM. Her bør enkelte seniorer gå i seg selv og begynne å stille opp. Det drives veldig bra og spesielt Gneist, Stord og Norna skal ha anerkjennelse for arbeidet de har lagt ned i de aldersbestemte klassene. Det er ikke mange idag som tør å trene nok og prioriterer heller fellestrening med klem og kos framfor langkjøring, men det er nok ikke tilfelle i disse klubbene.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to Vårens vakreste eventyr

 1. Odne andre olsen says:

  Veldig bra løpt ! elsker måten du skriver på.
  Er det reporteren til Bergens Tidende vi ser i bakgrunnen når det gjenstår 400m? skulle nesten vært en rapporter der når det løpes så fort som det gjøres.

  • Hovlandsdal says:

   Nei, er ikke det, reporteren til Kondis. veldig dyktig. Avisene i Norge bryr seg kun om ballidrett og slik har det alltid vært, men enig med deg. Burde dekket ett KM som går nesten sentrum.

 2. Robert Olsen says:

  Imponerende bra Erik. Men, hadde ikke forventet mindre av deg 🙂
  Stå på.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s