Stor trøkk rundt KM-terrengløp

Du vet det er 1 dag til kretsmesterskapet i terrengløp når telefonen aldri  slutter å ringe, reporterne står i kø og ballidrettene er glemt. Lyskeskaden til en utrent Brannspiller er plutselig uinteressant og ikke engang portrettintervjuet med en ukjent serber som søker lykken i fotballbyen får spalteplass dagen før dagen. For i dag er begge de store bergensavisene stappet med forhåndsomtaler fra samtlige gutteklasser og ikke minst menn senior. Media har virkelig fått opp øynene etter storløpet i Arna. Ketchup-effekten som har fulgt i tiden etterpå har sørget for en interesse uten like og du får nesten ikke handle i fred på Fanatorget lengre. Som friidrettsinteressert slår du nå neven i bordet i rein frustrasjon over at du ikke bor i Bergen by og får lest godbitene, men fortvil ikke, her kommer forhåndsomtalen live på Stilige.

Siden Menn junior er en tulleklasse, løper de såklart sammen med de store gutta og feies under samme kam under forhåndsomtalen:

4 Hovind-Angermund,Stian Varegg Fleriidrett 15:35:00
30 Hulensav,Mulugeta Zewde Norna-salhus Il –   Friidrett 15:35:00
40 Hovlandsdal,Erik Norna-salhus Il –   Friidrett 15:35:00
52 Dæhlin,Ådne Svahn Gular, Il – Friidrett 15:35:00
54 Skaar,Magnus Hoel Gular, Il – Friidrett 15:35:00
55 Røttingen,Lars Gular, Il – Friidrett 15:35:00
57 Dalland,Jonas Gular, Il – Friidrett 15:35:00
59 Skaten,Geir Storetvedt Gular, Il – Friidrett 15:35:00
96 Færø,Jo-Harald Eikanger Il 15:35:00
107 Eikanger,Bjarte Bfg Bergen Friidrettsklubb 15:35:00
124 Vonheim,Christer Ask Friidrett 15:35:00
6 Grimsbø,Odd-Anders Varegg   Fleriidrett 15:35:00
58 Færø,Halfdan-Emil Gular,   Il – Friidrett 15:35:00
86 Joensen,Espen Fri,   Il – Friidrett 15:35:00
95 Eldrup,Erland Fana   Il – Friidrett 15:35:00
105 Roll Karlsen,Espen Bfg   Bergen Friidrettsklubb 15:35:00

De 2 beste i Norge på 5km vei stiller begge for Norna-Salhus IL. Mulugeta har feltets bestetid på 5000m og alle distanser oppover, men det er ikke helt representabelt for 3 km terreng. Vi starter med 800m. Her finner vi den største profilen i vestlandsk mellomdistanseløping med Ådne Svahn Dæhlin.  Tre ganger norsk mester på 800m og med en pers på 1.46.05 har han klart størst fartsressurser i feltet. Han har bronse fra NM 2005 på 1500m med 3.50.81, men 3 km er nok i lengste laget. En annen Gular utøver er Magnus Skaar, en flyktning fra IK Tjalve og sammen med Jonas Dalland og Halfdan Emil Færø skal de på papiret utkjempe plassene utenfor pallen. Stilige kommer med følgende forhåndstips til Medaljene:

Nr. 3. mulugeta Zewde Hulensav

Nr2. Erik Hovlandsdal

Nr1. Lars Røttingen

lars vs erik

Foto: 2*kondis

Begrunnelse: Etter noen rolige år har Lars bestemt seg for å gjøre comeback. Grunnen er hovedsakelig at kollentronen skal tilbake til Bergen by, men han ønsker nok også egen heder og ære. Det rapporteres om stadig stigende form og skal vi tro Lars selv kommer han til å ta Idrottslaget til nye høyder. Så sikker på seg selv var han at han var den største frontkjemperen og mellommannen til ledelsen for å få sin klubbkamerat ut av klubben i fjor. Handlekraftig som han er får vi håpe Lars tar konsekvensene og viser Erik skapet, samt tar den lange og mest avgjørende etappen i Oslos gater når den tid kommer.

Erik har slitt med en vond ankel, men fikk nåler hos Atle i går, 8 i venstre og 2 i Høyre legg. Selv om bakkeløp og styrketrening har preget de siste øktene er det ikke bare bare for Lars å hente KM- gullet.

Mulugeta kan en aldri vite med. Han kjenner nok ikke helt sine egne begrensninger enda, så hvis han bestemmer seg for å kjøre i front kan avstandene bak fort bli ekle å ha på CV-en for enkelte. Det blir uansett spennende å se om gamlegutta kan ta tilbake Idrottslagets ære nå som ungguttene har gått på det ene nederlaget etter det andre, eller om Havgula også denne våren handler om opptrening og kommende bragder fra Team Nytt Brebånd.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Stor trøkk rundt KM-terrengløp

 1. Anonymous says:

  Stygt skrevet om Lars Røttingen. Tviler på at han er i form til å utfordre Hovlandsdal så tidlig i sine comeback-planer, men i mai er han kanskje mer ajour?

  • Anonymous says:

   hva er stygt skrevet da? vil gjerne høre din side av saken, spesielt hvis det er noe som er skrevet som ikke er sant!!!! Tør du å gå ut med at Lars ønsker Aage velkommen som trener i Gular?

 2. Byen says:

  Røttingen er bra, men han klarer ikke topp 3 imorgen. Må gi han mer tid, kanskje til NM?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s