Forhåndsomtale: 5 KM i Arna 20. Mars 2013

Rotteracet som skal utspille seg på onsdag holder ikke samme klasse som i Fûrth 1980, men må likevel sies å være blant de sterkeste lokale feltene som er samlet i moderne tid i Hordaland. Vi må muligens helt tilbake til Mulismilen i 1976 for å finne de samme typene og bredden. Michael Karst og Patriz Ilg har ikke annonsert sin ankomst, men det har hele Hordalandseliten. Under følger en forhåndsomtale av løperne.

Mulugeta Hulensav: Har hevet seg på de kortere distansene i år og utfordret Marius Vedvik og Halfdan-Emil Færø på årets Askløp, under 24 timer etter et løp på 3000m innendørs. Likevel er det først og fremst på 10km Mulugeta har skremt konkurrentene. Han topper Norgesstatistikken på 10km etter at han slo Gulars 2 beste distanseløpere på forrige karusell og tok rekorden til Kjetil Foss Angeltvedt (kretsens beste 5000m løper før han ble langtidsskadet). Rapportene forteller at han har løpt 800m testløp i slak utforbakke på 1.52 i år, men har ikke prestert godt nok på kortere distanser til å være blant favorittene.

Svein Roar Kvamme: For mange ett ubeskrevet blad. Løpssterk og var nylig under rekorden til Kjetil Hodnekvam i ett lokalt mosjonsløp. Blander seg nok ikke inn i medaljekampen, men kan løpe ned mot 15.00.

Jonas Hammer: Virker å være i bra fremgang. Var rett i ryggen på Marius Vedvik under sist 10 km karusell i Fana, løper 8*1000m under 3.05 i snitt på glatt underlag og har begynt med vekter for beina. Han mangler likevel evnen til å spurte og er ikke sterk nok til å sprenge feltet alene. Kan overraske og havne på topp 3.

Halfdan-Emil Færø: Vinner av det lokale løpet i Eikanger på ny løyperekord, nr 2 under NM innendørs på 3000m og løp den nordiske landskampen uken etter. Han har konstatert bra form, men 5 km er nok i lengste laget. Forventet plassering nr 3, men kan fort bli IL Gulars sterkeste kort.

Erik Hovlandsdal: Bestetid i Norge på distansen i 2012 og ubeseiret på gateløp siste 2 årene. Skal normalt være favoritt, men har slitt mye med skader og ikke fått løpt annet enn kvalitetsøkter de siste månedene. Kondisjonssterk og som feltets beste spurter er plassering innenfor topp 2 å forvente.

Marius Vedvik: Treningsvillig, konkurransevillig og lovende utøver. Har levert sterke tider i år på halvmaraton og 10 km, samt bronse fra NM innendørs på 3000m. Trener mye og hardt hele året, og forventes derfor å ligge på det jevne formmessig. Han ligger likevel litt foran konkurrentene per dags dato, men spørsmålet er om han er sterk nok til løpe i front og avgjøre før spurten? Hvis det blir ett samlet felt frem til 4 km, blir det vanskelig med seier for Marius. Forventet plassering er topp 2.

Dette er ikke bare en prestisjeduell mellom utøverne som ingen har råd til å tape, men også en rivalisering mellom klubbene.

gular vs nornaBegge klubbene har 3 sterke løpere hver. Norna-Salhus har på på papiret 2 kort som kan kjempe om seieren,  i motsetning til Gulars ene løper (basert på tidligere prestasjoner på distansen). Både Jonas og Halfdan er i utfordrerposisjon, men seieren står nok mellom Mulugeta, Erik og Marius. Hvem tror du tar seieren?

erik og marius

Foto: Kondis. De 2 beste på 5 km gateløp i 2012 blir trolig de som gjør opp om seieren i Arna på Onsdag.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

13 Responses to Forhåndsomtale: 5 KM i Arna 20. Mars 2013

 1. Anonymous says:

  Måtte den beste vinne. LYKKE TIL ALLE MANN!

 2. Arne says:

  Lurer på hvem som har lekket hemmelig informasjon om Mulugetas test løp? Jeg kan bare fortelle at dette ikke er riktig. Vi har aldri hatt noe testløp, men det som derimot er riktig er at han løp 3 ganger (på samme trening) i en kontrollmålt løype på 820m på tider rundt 1,55.

 3. EH-fan says:

  Kan du slå Grønnevig på en 5 km, Hovlandsdal?

  • Hovlandsdal says:

   Han er løpssterk men har en tendens til å sprekke. Får se hvor hardt han tør å dra. det er forskjell på bane og asfalt. Tror eg tar han

 4. Anonymous says:

  Ørjan går for 5.30 på de siste 2km, så får vi se hvem som har styrken til å henge på.

 5. Spirit says:

  Ørjan stiller på onsdag.

 6. Anonymous says:

  Ørjan Grønnevig hadde smadret alle…

 7. Hovlandsdal says:

  Skal knuse de. siste km under 2.45 klarer ingen å følge

 8. Mikael says:

  Tror også Mulugeta kan bli en farlig utfordrer her, og kan nå helt til topps.
  Flott forhåndsomtale!

 9. logoshammwr says:

  Erik leker seg til seier, jeg har troen!

  PS elsker snapen din;)

 10. Anonymous says:

  Mulugeta kjører ifra etter 3-4km. 10sek foran Vedvik, Erik like bak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s