Hold Deg Fast Med 1 Finger

I grevens tid kommer oppdateringen ut til de tusen hjem. Det som skulle skrive seg inn i Gular årboken og være forsidebilde på Havgula ble dessverre ingenting av. Troneskifte i klubben lar vente på seg, men klubben falt hardt idag. Det er med tungt hjerte å meddele til dere at Norna har tatt over tronen som langdistansenasjon Nr.1 i Bergen. Først fikk vi se maskintakter fra den nyfødte Nornasønn 7. januar, før Mulugeta ga samtlige med gulardrakt og shorts i kommunistfarger stryk ikveld. La oss gå tilbake til start, hvor hele marerittet startet.

Etter at Jonas godtok Marius Vedviks utfordring om å stille på 10km på vinterkarusellen, var det mandag duket for duellen alle hadde ventet på. Istedenfor å benke seg foran tv-en, tok Fanafolket på seg strikkevesten og stoppeklokken før de gikk videre i retning Rådalen. Vi har sett det før: Coe vs. Ovett, Holyfield vs. Tyson, Sengevæter og lavkarbo vs. harding. Som vanlig til slike begivenheter var usikkerheten før start stor og samtlige løpemiljøer og praksisgrupper i Bergen og Norge forøvrig stilte seg spørsmålet: blir det et troneskifte allerede i Mars?

Nei, det ble jo ikke det. Med tre reportere i stallen klarte vi å få tak i Jonas som satt på bybanen etter løpet. Det var en skuffet, men fattet Jonas Stiliges utsendte reporter kom i kontakt med. La oss lese de hemmelige notatene som er skrevet med så stygg håndskrift at selv det største nervevraket av en frontkjemper ville gremmes:

Før start virket kamphanene rolige og fokuserte. De varmet opp sammen, men utvekslet ikke et ord. Spenningen var til å ta og føle på. Dette var kampen ingen ville tape. Ingen ville gå slukøret hjem med halen mellom beina og tapt stolthet. Jonas på sin side følte seg lett og slukte en Burn kort tid før oppvarming. Han kjente en murringen i ankelen han hadde slitt med siden januar, men faen heller. Denne skulle ikke stoppe han idag.

Løpet nærmet seg og de siste forberedelsene ble gjort.

shaking hands

Inspirert av Tyson og andre storheter innledet duellantene løpet med en stare-down. Kroppspråket til Jonas sier: tørk av deg det ekle fliret og barber vekk konfirmasjonsbarten. Kroppsspråket til Marius sier: Ok. Jonas 1 – Marius 0
Foto: kondis.no

Pang! Startskuddet gikk og Vedvik la seg som alltid i front. Jonas var på hjul. Rett bak fulgte Mulugeta, og det var denne trioen som forlot Fana Stadion og løp ut i vintermørket. Ned bakken og opp brua. 1 km ble passert og Jonas følte seg lett. Men hva faen? Mulugeta satt inn et skikkelig rykk rett over broen. Vedvik følger hakk i hæl. Overraskende nok må Jonas slippe. Er han ute av form? En publikummer hadde tatt strikkevesten på vrangen og stilte seg undrende til hva som skjedde. Nei. Det var riktig det de så. Jonas måtte slippe etter under 2 km. Farten var stor. Han var ferdig. En haug av tanker fløy gjennom hodet hans. Hva gjør jeg nå? Skal jeg bryte? Hva ville Stilige gjort i en slik situasjon? Det var ikke lett å fatte råd, men han tenke på sin bedre halvdel i teamet og hvordan han pleide å elge avgårde på de første dragene. Det skal være menneskelig mulig å følge disse to, det kan skrives ned som naturlov etter å sett hva ett menneske er i stand til å yte etter fartsleken forrige tirsdag.

Etter noen minutter i tåkeland hadde Vedvik og Mulugeta fått noen meter på Jonas. Fraværet av konkurransetrening og det høye antall kilometer den siste tiden, hadde tæret på den skrapede kroppen. Men frykt ikke der du sitter på Østlandet med kjeften full av cornflakes. Jonas hadde ikke gitt opp, men fant sitt eget tempo og fikk fart på damplokomotivet. Og en glede i sorgen var at Vedvik også etterhvert fikk smake det harde åpningstempoet. Jonas stilte inn siktet og løp.

etter mål

Jonas og Vedvik etter målgang. Kroppsspråket til Jonas sier: Neste gang kan du heller prøve seg mot en på sin egen størrelse. Kroppspråket til marius sier: Det sleske smilet er tilbake og konfirmasjonsbarten er fylt med dugg. Jonas 1 – Marius 2
Foto: Kondis.no

Mens Vedvik slikket grusen etter målgang stod Jonas oppreist og kunne ikke begripe hva som hadde hendt. Det er viktig å ikke skremme de for mye så de begynner å trene. Dessuten er det for tidlig å avlive den olympiske drømmen til han som bor i kjelleren.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

6 Responses to Hold Deg Fast Med 1 Finger

 1. EH-fan says:

  Du har ikke troen på den olympiske drømmen til råtten i kjelleren. Hvorfor ikke?

  • Svar says:

   Den som trener mest, blir ikke automatisk best. En må ha en stor porsjon av genetisk overklasse samt at evulusjonen må ha tatt individet lengre enn gjennomsnittet av befolkningen.

 2. Fjelløper says:

  Bra duo. Men Holmenkollmedaljer blir det ikke. Resten av Norna er null.

  • Sjefen says:

   Tror ikke Norna satser på holmenkollmedalje. De har et kanon ungt lag,men om noen år kan det fort bli medalje.

   • Fjelløper says:

    Det tviler jeg sterkt på. Med de tregostene der så får det holde med et diplom. En må jo ha et snev av fart i beina skal en hevde seg i Kollen. Du kan jo kikke på de selv.

 3. EH-fan says:

  Eventyrlig lesning, og avslutningen er elskbar! Blir en fornøyelse å se drømmeduoen Hovlandsdal og Mulugeta i aksjon i Norna-drakt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s