Lay down and stay calm!

Lay down and stay calm, Jonas er tilbake i den forbudte by. Han er ferdig med en skikkelig helvetesuke og er på vei tilbake til velkjente trakter. Det er når han går av flyet og ser sine landsmenn at han samtykker med ordene til Erik om at østlendingene er det verste som finnes. Men han er da en østlending selv sier du? Ja, men Jonas har gått over fra den mørke siden og konvertert til bergenserne, et helt nødvendig grep han måtte ta hvis han skal løpe fort til sommeren. Østlendinger er synonymt med 100 generasjoner sengevætere og tapermentalitet, mens ordet bergenser er synonymt med vinnerskalle og folkehelt. Men uansett, her er hva Jonas har bedrevet med den siste uken?

Mens lystløgnere som Cam Levins og Gerry Lindgren skrøt på seg treningsmengder som du ikke engang finner i Bibelen om israelittenes ørkenvandring, har Jonas faktisk løpt i stykker 2 par joggesko og endt på 260 km på 9 dager. Det har blitt konsumert noen vanvittige mengder og i motsetning til ”Johnnyene” som går i kaloriunderskudd og tror de kan ha overskudd til å trene, fikk Jonas med seg slankepiller fra Bergen i bagasjen for å få nok næring og samtidig holde vekten.

20130221-230512.jpg

Her er ikke ett gram for mye, det samme kan ikke sies om den hærskaren med middelmådige utøvere Jonas til tider har trent med.

Mange glemmer at Jorda er en planet som går i bane rundt Solen. Og med det samme Solen plutselig skinner, er det et “must” med harde baneintervaller. Jonas har kost seg så ekstremt mens han har sett på panikkslagne østlendinger mens de løper syreintervall at han ga faen i at solen brant den den pigmentfrie huden hans. For Jonas er en smarting. Han vet at når han kommer tilbake til Norge er det vinter, og at panikktreningen som østlendingene bedriver gir formtopp i mai og knekker de som kvist i juni. Han ler godt for seg selv og kan se for seg Stilige humre for seg selv i Kleiva. Han trenger ikke fortelle han det, Stilige bare vet det. Sitter der i slottet sitt med fasiten og nekter å dele den med sengevæterne.

aage

Stilige koser seg over at sengevæterne ikke vet at Jorda går i bane rundt Solen, noe som er pensum i 8 klasse. Bildet tatt under Gulars klubbmesterskap høsten 2012

Utslitt, solbrent og til tider dehydret av varmen, har dagene gått i surr for Jonas. Treningen har vært av høy kvalitet, men smerten har til tider vært forjævlig. Beina har vært tunge og beinhinna og leggene har til de grader fått kjørt seg. En uke uten 160 km kan knapt kalles trening og han har derfor bare kjørt på, sliten eller ikke. For å restituere best mulig har Jonas tilbrakt mest tid innendørs med PCen og uskyldig humor fra Big Bang Theory, How I Met Your Mother og Suits. I tillegg har han sett en og annen boksekamp for å få opp testosteron-nivået.

2013-02-18 17.22.19

Jonas har fått innsyn i et hemmelig vektprogram som visstnok har sine røtter fra Kleiva.

Men det har også kommet rapport fra Erik i dag. La oss høre hva han sa:

Torsdag A) Fikk bare sove 11 timer i natt. 17 minutter og 23 sekunder rooolig jogg i snakketempo. Var så tung i beina og stiv i leggene at jeg måtte ta 10 minutter drill istedenfor å løpe i snakketempo siste 10 minuttene. Drakk 1 dl juice og spiste en halv skive med fettfri skinke. Så lå jeg hele dagen i en solseng og snakket om diett og rundetider.

B) Ble stresset. De andre skulle ha baneintervall så måtte gjøre om på programmet og hang meg på. 13 minutter jogg + tøying og koseprat. 8*300m alt for fort i forhold til årstiden. Ble stiv, men det er viktig å ha noe å snakke om før vi legger oss kl 21.00 presis. 11 minutter nedjogging. Spiste 1.5 knekkebrød med brunost medbrakt fra Norge + tok ett langt varmt bad for å prøve å bli kvitt overtreningen. Gikk på ost og kjeks aften med en halvt utsultet østlending, men måtte gå etter 18 minutter for å få minst 11 timer søvn til i morgen og løpe 18 minutter rolig selv om jeg er overtrent og burde spist en dobbel big mac og tatt treningsfri.

Nei, faen, dette var ikke Erik. Her var hans rapport fra i dag:

Torsdag: 30 km langkjøring. De 10 første rolig. Kastet jakken og knøt skoene. 17 km på 3.35 pr km. 3 km nedjogg til senteret som er døgnåpent. Mage/rygg + drill + nakke. 3 stigningsløp i motbakke.

Sov 3 timer i natt og var hele dagen på skolen. Kjøpte raspeballer på meny for 118 kr/880 gram. Skylte det ned med Burn. Trente sent, var ferdig kl 0145. Var hos fysio tidligere i uken. Runners knee på begge knærene. Napper og river når jeg lander. Faens dritt.

Jonas skal ha noen lange rolige økter på ski, mens Erik er ferdig med Barnslig-uken sin. Så blir det 1000m-fest til uken på fana. Da skal de 2 vennene på nytt måle krefter. Mon tro hvem som har utviklet seg mest siden duellen på Løvstakken.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Lay down and stay calm!

  1. EH FAN says:

    Elsker disse innleggene!
    Men sykt synd med runners knee da 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s