Erik – Bergens sterkeste student

Etter at kneet begynte å oppføre seg, har Erik konsumert minst 25 km hver bidige kveld. Han lesket seg f.eks på mandag i økten 10 km rolig + 10 km hurtig der siste 3 km gikk på 19.5km/t, etterfulgt av 3*3 min i motbakke + 2*1 min motbakke + 5 km nedjogg. Det er når overskuddet kommer og råskapen er der, at konkurranselysten vender tilbake. Og som ild fra klar himmel kom han over denne annonsen: SIB skulle kåre Bergens sterkeste student.

sib

Her kunne vi virkelig gjøre opp med fordommer og slå ett slag for ett løpe-Norge på retrett. Hvordan kan man ellers redde æren i harde tider bedre enn å sende Stilige (dette er Erik sin trener. Navnet er sensurert for følsomme lesere. Mange kan le, men det er faktisk terskeltryner og laktattullinger som blir så hysterisk når de hører det navnet at de glemmer å tenke på dietten de går på noen minutter) sitt vidunderbarn. Som han har herdet gjennom mange år og indoktrinert riktige holdninger og tøff mentalitet. Eleven hans er faktisk kommet på det stadiet at ingen i Norge kan matche ham når det gjelder å være gjennomtrent. Det er ikke mange som er klar over dette, men la oss heller gå noen hakk tilbake og se på oppbygningen til konkurranse.

Alle miljøene la sine slagplaner. Allerede på morningen var crossfit-gjengen i bresjen. Det var ikke noe skremmeskudd, disse skapningene er for tunge og mangler hardhet når det røyner på. Ballet ble virkelig åpnet når skolene sluttet for dagen. Det rant på med bolere, vektløftere, personlige trenere og andre wannebees. Standarden var satt med 24 stk, ett bra resultat i de siviles øyne. Klokken var blitt 19 og de fleste hadde slått seg til ro med at dette ble dagens beste resultat. Men man hadde glemt et miljø. Et miljø for de som er ferdig herdet. De som trener på natten mens de andre sover. De som har stilige som trener. Og det er bare en i Bergen som har disse rette inngangsverdiene: Erik

Han sto opp kl 19, helte nedpå litt Burn og spilte høy musikk mens han så på Tyson ”at his awesome best”. Klokken var slagen 2000 og det var på tide å vise ansikt. Han tok på seg det slitte treningstøyet som selv gjør Stilige stolt og tok på seg toppmodellen til Asics. Så la han i vei, moderat langkjøring mot Søreide til slagere som ”ravers fantasy og good vibe”. Han kom til Strømmeveien og begynte å nærme seg Kleiva. Kleiva, der alle storløperne til Stilige hadde blitt fostret opp og masseprodusert på 70-tallet. Han flirte rått når han tenkte at han var eneste igjen av den gamle sorten, vidunderbarnet, den siste mohikaner. Han ble så revet med at han satte på ”drop the world” og kostet av gårde noen kilometer i 3.00 tempo. Forbi Krambua og nedover Paradis, uten refleksvest i ett helvetes tempo. Da han nærmet seg Danmarksplass begynte han å varme opp overkroppen. Svingte på armene og skyggebokset. Det var litt av et syn der han kom til byen “in prime”. Han ankom Vektertorget klar for business. Akkurat som Tyson, kom Erik i konkurranseantrekk. Ingen slåbrok, sokker i skoene eller håndkle rundt nakken for å virke større. Han gikk rett til hang-ups stangen og ba folk komme seg vekk. De skjønte alle at dette var en type over deres kaliber. Det glinset storhet og det var som om han kom inn fra en annen tid. Her var det som i dyreriket, den sterkestes rett. Rekorden sto på 24 stk, men ”tungvekterne” sto og ventet på at klokken skulle nærme seg 2200, slik at de kunne komme inn som sistemann og ta rekorden.

Erik fnøs av de og satte igang. Hvis Jonas synes åpningen opp Løvstakken var hard, skulle han sett første 10 repitisjonene. ”Åååå, helvete de var det snert over”.  Med en kjernemusklatur utenfor deres fatteevne og jerngrep dro han seg opp til 20 stk før han tok et hvileskjær. Tungvekterne som bestod av noen klatrere og turnere begynte å kaldsvette og rykte sier at en også fikk vått undertøy. De kan klatre og turne så mye de vil, men det hjelper ikke mot Erik som har båret MG3 i 4 år og har håndledd som knekker dine som tørr kvist.

Hele senteret var nå rettet mot dette villdyret som virket utemmet og nektet å stoppe. Det så ut som han måtte kapitulere. Men han tok en til og en til og en til og en til. Tilslutt var standarden satt og han sa seg fornøyd og slapp seg ned. ”Ka faen”, nå gikk turnerne. Haha. De var uansett for veik og slapp og hadde ikke stayer til å holde ut. De var verken 3-mils mester eller hadde under 8.20 på 3000m, så de hadde uansett ikke noe der å gjøre lenger. Ett par av klatrerne prøvde seg, men Erik brydde seg lite og triumferte heller i resepsjonen.

Erik

Nå var vi ferdig med dette stuntet og Erik vendte nesen hjemover. Han tenkte på glansdagene på Ørlandet, hvor de virkelige tungvekterne var. Hva om hans gode venn Petter hadde kommet og tatt over 1000 sit-ups (har rekorden på Ørland hovedflystasjon) eller 150 militær push? Eller Jørund (tremilskjempen) hadde løpt i stykker tredemøllene slik som han knuste 2 stk woodway møller våren 2011? Erik humret for seg selv da han løp gjennom Fyllingsdalen og tenkte det var like greit at de sivile ble spart for disse villdyrene, som er de 2 eneste Erik kjenner som også er ferdig herdet. For å sitere Jørund «hvis du tror du har trent hardt eller mye en dag, kan du være trygg på at trekløveret har trent dobbelt så hardt og dobbelt så mye». Når det gjelder de gjenværende på Sib var alle enige om at de hadde vært vitne til noe stort og vil nok aldri glemme kvelden da Erik kom heseblesende inn i lokalet og ble Bergens sterkeste student.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Erik – Bergens sterkeste student

  1. Anonymous says:

    Det er mange økter som er kjedelig og lite givende å gjennomføre men helt nødvendig. Løping er for spesielt interesserte så du er nødt til å ha interesse for det du driver med. Har alltid likt å konkurrere, men ikke bare i løping. Har drevet veldig allsidig siste årene og fokuset har ikke vært på løping før i februar ifjor da jeg sa opp stillingen i forsvaret. Har en målsetting om å avlive de fleste spøkelsene på statestikken i år og vise kritikerne at løping handler om mentalitet, talent og treningsarbeid. Detaljer som kosthold, søvn, alkohol osv er for svake sjeler som er hjernevasket av “forskning” og motebransjen. Største motivasjon: bli beste norske som ikke driver høydetrening.

  2. Vidar fanclub says:

    Veldig inspirerende å lese, herr Hovlandsdal. Hva motiverer deg i treningsarbeidet? Setter stor pris på svar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s