The Perks of Being a runnner – helgens hendelser

På samme måte som Sovjet måtte gjennom av-Staliniseringen, trenger Jonas en overgang til det nye livet sitt. Han falt fort tilbake til gamle synder og var med på fellestrening med Gular-gjengen lørdag morgen. Det var progressive 300-metere som stod på programmet, noe som er i sterk kontrast til å trene etter gamlemåten. Vi liker historier der tempo er høyt fra start og eneste som gjør at en ikke bryter halvveis er slitetrynet og vinnermentaliteten. Jonas var uansett sterkest og det kunne virke som om det nye livet allerede ga avkastning. Laktaten var høy, men i ettertid lo han av denne og tenkte på ordene til Erik om at laktat er psykisk og skapt for å forvenge løpebransjen. Løpingen er ikke i konstant utvikling slik som motebransjen, man kunne da løpe hurtig langkjøring rundt Nordåsvannet for 30 år siden også! Da Jonas kom hjem ventet en bolle og en hyggelig snap der Erik fortsatt sov i sin gode seng sammen med bamsen sin. Klokken var slagen ett.

Jonas pleier ikke å være en mann for lystlig lag og høy partyfaktor, men når anledningen byr seg lar han seg ikke fornekte. Det var duket for bursdagsbesøk med påfølgende bytur. Men bursdagen kom som kjerringa på julekvelden og hvis han skulle nå denne byturen måtte han handle raskt. Han dro på seg de ihjelslitte Nike free-skoene og løp max i 30 minutter. Det er slik Erik og stilige flirer rått av og dette vet Jonas. Han hadde hettegenser og musikk fra Tyson ”in prime” på ørene og beinet avgårde. Etter en rask kattevask var han klar for å møte jentene. Dette var ikke ett vors av samme standard som Jonas var med på for noen helger siden. Da verdsatte vi en god samtale og hyggelige ord framfor å helle nedpå og vente på dommedag. Det var nettopp det han gjorde sist han var ute med Erik. Drikkepresset var så kolossalt den kvelden at Jonas måtte krype til korset allerede før midnatt, men i kveld var det andre boller. Etter klem og koz ankom de byen og stemninger var over norm.

Men så begynte det å krible i magen. Erik var nytrent, hadde tatt på seg rutete skjorte og satt kursen mot byen. Jonas gned seg i hendene og koste seg da han tenkte på alle godbitene som ventet. Og i grevens tid kom Erik, med leppen fylt av snus og en haug med halvlitere innabords. Det var total renovering og plutselig var gjengen blitt Scotsmans midtpunkt.

Ketil har lenge vært Jonas sin sterkeste venn. Nå var Jonas mer usikker. Han har sett Erik kaste baller etter aqua-jogg, samt aldri tapt i håndbak. Hadde den nye bestevennen overtatt denne rollen? Temaet kom raskt på bordet og det var duket for en aldri så liten håndbakkduell. Bordet var ryddet og Ketil ble smelt i bakken, først med venstre, så med høyre.

Men Erik blir fort revet med og nå sto det en PT fra selveste SATS klar til dyst. Etter å ha oppmuntret husmødre i alle herrens dager var PTen blitt så ruset på seg selv at han trodde han kunne utfordre en som var ferdig herdet. Men han hadde ikke over 30 hang-ups eller 56 m med håndgranat, så det ble rått parti i Eriks favør. Dette var sterk kost og det ble ampert, men han fant fort ut hvor skapet stod når det ble snakket fra leveren.

IMG_0153

Her er et kjekt bilde av Erik

Kvelden var fullkommen og Jonas hadde fått nok. Det var langt over sengetid, og til og med 23 kveldsnytt var ferdig. Han takket for seg og det siste Jonas så var Erik som belærte Ketil om nærkamp. Det var litt av et syn der han sto stram som et spett, i rutete skjorte og viste de hemmelige teknikkene han underviste i under glansdagene på Ørlandet. Dagen derpå ble det 50 min langkjøring sånn passe kakket, men det er viktig med mental trening så man ikke blir for snill med seg selv. Turen gikk videre til flyplassen hvor en treningsleir står for tur. Som en siste touch kom det en snap fra Erik som tydeligvis var i byen kl 12.00. ”Walk of pride” stod det. Jonas gliste da han så det.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s